Site Loader

Over ons

Al op zeer jonge leeftijd had Henk Helmantel de wil om een psychologenpraktijk in Amersfoort te beginnen. Hij ontdekte dat er veel meer achter alleen het uiterlijk van iemand zit. Hij raakte geboeid door de vele verschillende reacties die mensen gaven bij het maken van een simpel en klein compliment. De één reageerde verbaasd terwijl de andere verlegen wegtrok. Tijdens zijn opleiding aan de pedagogische academie die hij na de middelbare school en de dienstplicht had gevolgd dat vooral de psychologie achter de mens hem aansprak. In 1989 studeerde hij aan de Rijksuniversiteit in Utrecht en vervolgens in 1992 in de klinische psychologie. Na het volgen van deze opleidingen kon hij zich registreren als gezondheidszorg psycholoog. Echter bleef hij niet stilzitten. Hij specialiseerde zich hierna in Cognitieve gedragstherapie.

Na gewerkt te hebben met kinderen besloot hij dan toch echt zijn droom waar te maken en een psychologenpraktijk in Amersfoort te beginnen.

Voor wie is de praktijk bedoeld?

De psychologenpraktijk in Amersfoort richt zich op de behandeling van jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen. Omdat mensen niet gewend zijn om over hun problemen te praten is het mogelijk om een vertrouwenspersoon mee te nemen naar een vrijblijvend oriënterend gesprek van ongeveer 20 minuten waarin we kennis maken met elkaar. De psychologenpraktijk in Amersfoort heeft ervaring in het herkennen van een groot scala aan klachten en symptomen en de behandeling ervan. Door het grote netwerk van andere gespecialiseerde psychologen zijn wij in staat om je mogelijk door te verwijzen naar een ander psycholoog die je mogelijk beter kunt helpen.

Contact

Mocht je in contact willen komen met onze psychologenpraktijk in Amersfoort voor verdere vragen en/of opmerkingen kun je gerust contact met ons opnemen zodat wij je vakkundig te woord kunnen staan en waar nodig advies kunnen geven.