Site Loader

Koffie is één van de meest gedronken dranken wereldwijd. Veel mensen beginnen de dag met een kopje koffie. In Nederland drinken mensen van 15 jaar en ouder met z’n allen ongeveer 44 miljoen koppen à 5,5 miljoen liter per dag. Dit is ruim twee keer een olympisch zwembad! Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om op elke gewenste locatie koffie te serveren.

Barista op locatie

Een barista werkt vaak in een restaurant of koffiebar/café. Door de enorme vraag naar koffie komt het steeds meer voor dat een barista op locatie werkt. Er wordt hierbij een mobiele koffiebar gebruikt waarmee de barista op de gewenste locatie komt. Een barista op locatie wordt voornamelijk ingehuurd voor evenementen (denk hierbij aan een congres of beurs) of festivals waarbij warme dranken gewenst zijn. Een goede barista is belangrijk om het de gasten tevreden te stellen en om de sfeer naar een hoger niveau te tillen.

Wist je dat…

… koffie is ontdekt door een geit. Specifieker was het een jonge geitenhoeder in de 9e eeuw, Kaldi genaamd. Hij merkte dat zijn geiten zich vreemd gedroegen wanneer ze koffievruchten aten, dus probeerde hij het zelf.

… lichte koffie meer cafeïne bevat dan donkere koffie. De reden is dat er meer cafeïne uit de boon wordt gebrand naarmate de koffie langer geroosterd wordt.

… koffie komt van een vrucht. Koffie komt uit een boom of struik met vruchten. De koffieboon is het zaad dat zich in die vruchten bevindt.

… espresso geen boon is. Espresso is geen bepaalde bonensoort, het is een drank. Specifieker gezegd, het is een van de manieren om koffie te zetten.

… er meer dan 50 soorten koffie bestaan. Wereldwijd bestaan er meer dan 50 soorten koffie. Toch worden er maar twee, arabica en robusta, doorgaans voor commerciële productie gebruikt.

… koffie kan worden gebruikt als brandstof. Hoewel het op dit moment niet erg efficiënt is, is het goed om te weten dat er alternatieven zijn die niet alleen onze lichamen, maar ook onze voertuigen aan kunnen drijven.

 

Ben jij opzoek naar de perfecte kop koffie voor de gasten op jouw evenement of festival? Neem dan contact op met ons en dan bespreken we onder het drinken van een heerlijke bakkie de mogelijkheden.