Site Loader

In het hart van de Côte Chalonnaise, gelegen in de beroemde Bourgogne regio van Frankrijk, schitterende wijnen van Feuillat Juillot als kostbare juwelen. Met een erfenis van passie en toewijding heeft dit wijnhuis een uitstekende reputatie opgebouwd voor zijn elegante en verfijnde wijnen.

Het unieke terroir van de Côte Chalonnaise

De wijngaarden van Feuillat Juillot profiteren van het unieke terroir van de Côte Chalonnaise. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen en klei, en de ligging op de heuvels zorgt voor een uitstekende drainage en een optimaal zonlicht. Deze ideale omstandigheden geven de wijnen hun unieke karakter en expressie.

Verfijnde witte wijnen

Feuillat Juillot staat bekend om zijn voortreffelijke witte wijnen. Met name de Chardonnay-druiven gedijen goed in dit terroir en leveren wijnen op met een prachtige complexiteit en frisheid. De witte wijnen van Feuillat Juillot worden gekenmerkt door hun levendige aroma’s van citrus, witte bloemen en exotisch fruit. Ze hebben een uitstekende balans tussen fruitige tonen, minerale accenten en verfijnde zuurgraad.

Elegante rode wijnen

Naast de witte wijnen produceert Feuillat Juillot ook elegante rode wijnen. Deze worden voornamelijk gemaakt van de Pinot Noir-druif, die bekend staat om zijn delicate karakter en verfijnde aroma’s. De rode wijnen van Feuillat Juillot vertonen een heldere robijnrode kleur en onthullen aroma’s van rode bessen, kersen en specerijen. Ze zijn soepel, evenwichtig en hebben zachte tannines.

Een familiebedrijf met passie

Feuillat Juillot is een echt familiebedrijf, geleid door de gepassioneerde wijnmaker, Caroline Feuillat-Juillot. Haar toewijding aan kwaliteit en ambachtelijke wijnbereiding is voelbaar in elke fles die het wijnhuis verlaat. Met respect voor traditie en met behulp van moderne technieken weet Caroline wijnen te creëren die de essentie van het terroir weerspiegelen.