Site Loader

Gezonde noten passen in ieder dieet. Ze zitten namelijk boordevol vitamines, mineralen en eiwitten. Dit maakt van noten een zeer gezond tussendoortje. Maar welke noot is niet eigenlijk het gezondst? Om noten zo gezond mogelijk te kunnen eten, is het in ieder geval belangrijk om de noot zo puur mogelijk op te eten. Let er bijvoorbeeld op dat de noot niet geroosterd is, geen toegevoegde suikers bevat of extra zout en olie bevat. Ben jij benieuwd welke noten het gezondst is? Lees dan snel verder!

De walnoot zit boordevol antioxidanten

Van alle noten bevat de walnoot het hoogste percentage antioxidanten. Deze helpen je lichaam te beschermen tegen hartziekten, kanker en voortijdige veroudering. Ook helpen walnoten tegen cholesterol en helpt de noot tegen dementie. Verder bevatten ze ook veel onverzadigde vetten. Om deze reden zijn walnoten de meest gezonde noten in deze lijst.

Amandelen zijn zeer voedzame noten

Van alle noten zijn de amandelen misschien wel de meest voedzame noten die er tussen zitten. Amandelen zitten vol vitamine E , calcium, fosfor, ijzer en ook magnesium. In vergelijking tot andere noten zijn dit erg veel voedingstoffen. De noot helpt bij klachten tegen hoesten, hart, bloedarmoede, diabetes, impotentie en bij aan de luchtwegen. Ook de amandel is dus een zeer gezonde noot.

De pecannoot is cholesterolverlagend

De peccannoot is niet alleen zeer smaakvol, ook bevat deze noot meer dan 19 vitamines en mineralen! Denk bijvoorbeeld eens aan vitamine E en A, foliumzuur, calcium, koper, magnesium, zink, kalium en nog veel meer dus. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de pecannoot cholesterolverlagend is. De noot zit er dus niet alleen elegant uit hij is ook nog eens zeer smaakvol!

Natuurlijk zijn niet alleen deze drie noten gezond, eigenlijk zijn alle noten gezond om als tussendoortje te eten. Belangrijk is alleen dat je goed oplet of er geen andere voedingstoffen zijn toegevoegd aan de noot.