Site Loader

Santenay, gelegen in het hart van de beroemde Côte de Beaune in de Bourgogne regio van Frankrijk, herbergt een schat aan wijnen die vaak over het hoofd worden gezien. Met zijn prachtige wijngaarden, rijke geschiedenis en karaktervolle wijnen heeft Santenay een bijzondere aantrekkingskracht voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar verborgen juweeltjes.

De diversiteit van de wijnen

De plaats staat bekend om zijn gevarieerde wijnproductie, met zowel rode als witte wijnen die de regio vertegenwoordigen. De rode wijnen worden voornamelijk gemaakt van de Pinot Noir-druif, terwijl de witte wijnen voornamelijk afkomstig zijn van de Chardonnay-druif. Elke wijn heeft zijn eigen karakter en onthult de unieke kenmerken van het terroir van Santenay.

Rode wijnen met karakter

De rode wijnen van Santenay worden gekenmerkt door hun diepte, structuur en elegantie. Met hun levendige robijnrode kleur en verleidelijke aroma’s van rood fruit, zoals kersen en bessen, belichamen deze wijnen de essentie van de Pinot Noir-druif. Ze hebben vaak een goede balans tussen fruitige tonen, aardse nuances en fijne tannines, wat resulteert in een uitnodigende drink ervaring.

Verfijnde witte wijnen

De witte wijnen van deze streek zijn een verrukking voor de zintuigen. Gemaakt van de Chardonnay-druif, tonen ze een prachtige heldere kleur en expressieve aroma’s van citrus, witte bloemen en subtiele minerale tonen. Deze wijnen onderscheiden zich door hun frisheid, complexiteit en een mooie balans tussen fruit en zuurgraad, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor liefhebbers van witte Bourgogne wijnen.

Het terroir van Santenay

Het unieke terroir van Santenay speelt een cruciale rol bij het creëren van wijnen van hoge kwaliteit. De bodem bestaat uit een combinatie van klei, kalksteen en mergel, die de wijnen structuur, mineraliteit en een uitgesproken karakter geven. Bovendien zorgt de ligging van de wijngaarden op de heuvels voor een optimale blootstelling aan de zon, wat resulteert in optimale rijping van de druiven.