Site Loader

Het is ontzettend leuk om met vrienden of kennissen een avondje of in de middag te gaan bowlen. Bowlen in Utrecht kan met verschillende arrangementen. Deze activiteit is competitief maar duur zo lang als je het zelf wilt. Wel is het vaak belangrijk dat je van tevoren alvast reserveert om zo te zorgen dat je niet voor verassingen komt te staat.

Sommige mensen vinden bowlen lastig en gooien de bal vaak in de goot waardoor ze geen punten krijgen. Hier een aantal tips om te zorgen dat als je gaat bowlen jij je vrienden van de baan gooit.

De regels van bowlen

Bijna iedereen in Nederland heeft wel één of meerdere potjes bowlen gespeeld. Hierdoor weten ze wel hoe het spelletje werkt, maar soms is de puntentelling nog lastig. Hier nog even een korte uitleg. Als alle kegels worden omgegooid dan krijgt je de hoogste score namelijk 10 punten. Maar de volgende 2 worpen worden de omgeworpen kegels dubbel geteld. En deze tellen nog mee met de vorige ronde, hierdoor kan het puntentotaal van 1 worp uitkomen op 30 punten.

Gooit er iemand een spare, alle pins om in 2 beurten dan kun je hier ook 10 punten voor krijgen. Echter geld hierbij dat alleen de volgende worp extra meetelt waardoor het puntenaantal maximaal op 20 kan komen.

Elke speler krijgt 2 pogingen om alle pins om te gooien. Hierna wordt de score berekend en mag de volgende speler. Er zijn in totaal 10 beurten te spelen en de winnaar is degene die de meeste punten bij elkaar gooit. Daarnaast mag een speler niet over de streep voor de baan. Mocht dit wel gebeuren dan telt deze worp eigenlijk niet!

Bowlen in Utrecht

In principe kan iedereen komen bowlen in Utrecht. Speciaal voor de wat jongere spelers zijn er zogenaamde bumpers die in de goot worden gelegd, of worden geactiveerd bij spelers die dit nodig denken te hebben. Deze zorgen ervoor dat de bal niet in de goot terecht komt, maar elke beurt er wel punten worden gegooid. Het is daarom een super leuke activiteit om met je familie, vrienden, of met feestjes te doen!