Site Loader
Koffiebonen

Tegenwoordig kun je niet meer wegkomen met een slap kopje koffie. Als restaurant, café of andere horeca onderneming wordt er van je verwacht dat je goede koffie levert. Zeker omdat er tegenwoordig veel koffie wordt gedronken, worden er steeds hogere eisen gesteld. Allereerst kijken de klanten naar het uiterlijk. Latte art is dan ook een must als je een goed kopje koffie wilt serveren. Vervolgens gaat het om de smaak. Er moet een goede balans zijn tussen de verschillende smaken. Hoe deze verhouding hoort te zijn, hangt af van het soort kopje koffie dat je gaat schenken. Een barista opleiding helpt je hierbij.

 

Wat is een barista opleiding?

Bij een barista opleiding word je een, zoals de naam al zegt, echte barista. Een barista is een duur woord voor ‘koffie meester’, ook wel een echte koffie expert. Een barista weet alles over de perfecte koffie, de theorie en de toepassing in de praktijk. Met jouw horeca onderneming kun je een van de cursussen volgen. Het is belangrijk dat je hierbij de juiste ondersteuning krijgt. De cursusgroepjes zijn daarom niet te groot, maximaal 6 personen. Hierdoor is er voor jou de juiste hulp om de techniek onder de knie te krijgen. Dit kan soms nog wel eens lastig zijn. Bij een barista cursus begin je met een deel theorie. Hier leer je verschillende technieken over de koffie zelf. Vervolgens ga je leren om deze toe te passen in de praktijk.

 

Certificaat

Als de barista opleiding is afgerond, ontvang je een certificaat. Dit certificaat is internationaal erkend en is dus een ware toevoeging voor jouw bedrijf. Je ontvangt dit alleen als je het examen met een positief resultaat afrond. Van de basis technieken tot gespecialiseerde latte art kunsten. Bij de barista opleiding leer je het allemaal in één dag. Na deze dag kun je overal ter wereld jouw barista niveau aantonen.