Site Loader

Een goed kopje koffie creëert geluk. Dit komt niet alleen door de cafeïne die een energie boost geeft, maar ook door de gezelligheid die het met zich meebrengt. Koffie sleept je door de dag heen. Het wordt door veel mensen dan ook de hele dag door gedronken. Ze staan ermee op en gaan ermee naar bed. Als horeca onderneming kun je hierbij dus niet achterblijven en zul je hierop in moeten spelen. U zult dus perfecte en mooie koffie moeten serveren. Als u geen idee heeft hoe dit moet of hoe je het best een kopje koffie moet zetten, is het aan de raden een barista cursus te volgen. Bij deze cursus leert u alle kneepjes van het vak.

 

Koffie certificaat door een barista cursus

Koffie zetten is niet makkelijk. Het vereist een heuse techniek die goed toegepast moet worden. Deze techniek kan u zichzelf niet 1 2 3 aanleren. Het is zeker aan te raden om hier een training voor te volgen zodat iemand dit aan u kan laten zien. De cursus dag ziet er als volgt uit: er wordt begonnen met een theorie deel. Hierbij leert u de theorie achter het koffie zetten. Vervolgens zullen we deze theorie toepassen in de praktijk. Oefening baart kunst. Hoe meer u oefent, hoe sneller u de techniek zult beheersen. U zult tijdens deze dag dan ook veel kopjes koffie zetten, zodat u het na deze dag kunt dromen. U sluit de dag af met een cursus. Hier kunt u laten zien wat u geleerd hebt. Als dit voldoende is, ontvangt u een certificaat.

 

Verschillende cursussen

De barista cursus is niet alleen voor de beginners. Ook voor ervaren koffiezetters zijn er verschillende technieken aan te leren om een kopje koffie van een nog hoger niveau te maken. U kunt bijvoorbeeld speciale latte art cursussen volgen. Voor de beginners is er weer een barista basis cursus.